
Ansulex R-102
Automatiskt släcksystem för restaurangkök
Brand i en fritös, grill, stekbord eller annan köksutrustning är alltid farlig. Den kan spridas otroligt snabbt i de stora mängder fett och olja som lagrats i filter, kåpor och ventilationskanaler. Tyvärr räcker inte vanliga handbrandsläckare till, och då måste ett snabbt och effektivt släcksystem aktiveras omgående. Fettbränder är svårsläckta och självantänder igen efter släckning om de inte släcks med rätt metod. Faran är också stor för personskador och att bränder sprider sig genom ventilationskanaler till andra delar av byggnaden.
Släcksystem mot fettbränder
Släcksystem R-102 med Ansulex släckvätska. Systemet är speciellt framtaget för brand i fritöser, grillar, filter och ventilationskanaler. Viktiga egenskaper är:
- Ansulex-vätskan ligger kvar och hindrar återantändning
- Systemet är såväl manuellt som automatiskt.
- Släckmedelsbehållarna tar liten plats och monteras normalt i rostfria skyddsskåp
- Ansulex släckvätska är ofarlig för personal och kan lätt tvättas bort efter släckning
Tillverkare av systemet är Ansul, ett av USA:s största brandmaterielföretag. Systemet uppfyller kraven enligt den amerikanska NFPA-standarden. Det är världens mest använda släcksystem för restaurangkök och används av bl a av ett flertal internationella hotell- och restaurangkedjor, t ex McDonald’s och Burger King.
I Sverige finns mer än 10 000 system installerade. De är godkända av svenska brandmyndigheter och försäkringsbolag.
Installation, service och underhåll
Service av släcksystemet med regelbundna intervaller är viktigt för funktion i händelse av brand. Vi hjälper dig med detta! Du kan anlita oss för installation av släcksystemet, både vid nybyggnation och vid installation i efterhand. Ni kan även anlita oss för framtida service och underhåll i rätt tidsintervall.
Produktblad
Produktbroschyr – Ansulex
Kontakta oss
Skicka ett mail eller fyll i formuläret om det inte finns några filer att bifoga.
–
info@trygghetspartner.se